TOSBAĞA TV

14 Kasım 2010 Pazar

GOOGLE ADSENSE İLE NASIL PARA KAZANILIR?

Google Adsense üyeliğiniz kabul edildikten sonra, bu reklam servisini web sayfanızda iki şekilde kullanabilirsiniz. İçerik için Adsense ve Arama için Adsense olarak ayrılan bu iki reklam formatını şu şekillerde açıklayabiliriz.
İçerik için Adsense, web sitenizin içeriğiyle alakalı ve direkt ziyaretçi kitlenize hitap eden reklamları, onların çok da gözüne batmayacak şekilde sayfanıza yerleştirip, göstererek kazanç sağlayabileceğiniz bir reklam formatıdır. Sayfalarınızda gösterilecek Google reklamları, ziyaretçi kitlenizin web sitenizde aradığı öğelerle alakalı olacağından ilgi gösterme oranları da bir o kadar yüksek olacaktır. Gösterim ve tıklama başı ücret gibi bir fiyatlandırma politikası vardır.
Arama için adsense ile kazanç sağlamak için, web sitenize bir arama kutusu yerleştiriyorsunuz ve ziyaretçiniz bu arama kutusunu kullanarak bir kelime arattıklarında sonuç sayfasında konuyla ilgili reklamlar görünüyor. Böylece anahtar kelimeler temel alınarak görüntülenen reklamlara ziyaretçilerinizin dikkatini çekecek ve onları reklamlara ilgi göstermeye itecektir.
Peki Ne Kadar Kazanacağım?
Google Adsnse ile web sayfanızda yayınlayacağınız reklamlardan en kadar gelir elde edebileceğinizi hesaplamak güç. Zira kazancınız bazı faktörlere göre değişiklik gösterecektir. Bu faktörlerden en önemlisi de sayfalarınıza yerleştireceğiniz reklamların fiyatlandırması. Yani istem içerisinde yer alan tüm reklamların fiyatlandırması aynı değil. Değişen reklam veren bütçeleri, doğal olarak Google Adsense’in size yapacağı ödemeleri de doğrudan etkiliyor. Bunun dışında ziyaretçilerinizin ilgi göstereceği reklamlar da çok önemli. Yani tüm bunlar göz önüne alınınca ne kadar gelir elde edebileceğinizi hesaplamak güçleşiyor. Fakat şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, doğru planlanmış, yeterli ziyaretçi trafiği olan, benzersiz ve geniş içeriğe sahip adam akıllı bir web sitesiyle Adsense’ten “hatırı sayılır” kazanç elde edebilirsiniz.
Bu yazı CHIP dergisinin Temmuz 2010 tarihli sayısının eki olan “Herkes internette Para Kazanabilir” kitapçığından alınmıştır.
Google Adsense reklamcılık yayınında dikkat etmeniz gereken önemli detaylara değinen ve Adsense’den aylık 5,000$’a kadar kazanç elde etmenizi sağlayacak ipuçlarını Adsense Canavarı ve SEO Efendisi adlı kitaplarda bulabilirsiniz. Bu detaylar site içeriğinizden, reklam yerleşimine kadar çeşitli konulardan oluşmaktadır. Bu konuların en önemlisi de en çok kazandıran anahtar kelimeler ve bunlara yönelik içerik hazırlamaktan oluşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder