TOSBAĞA TV

14 Kasım 2010 Pazar

ADSENSE REKLAM GELİRİ NASIL ARTIRILIR ?

Google Adsense reklamı yayınlıyorsanız ve kazandığınız para çok az ise bunu yükseltebilirsiniz. Reklam gösterimlerinde Google Adsense blogu bu konuda bir yazı yazmış ve sizlerle paylaşmak istedim.
google adsense
AdSense’te gelir elde etmenin ve sitelerinizde gösterilen reklamları denetleyebilmenin yeni yolları için sizden istekler alıyoruz. Bir yıldan daha uzun bir süre önce, AdSense yayıncılarının sitelerinde gösterilmek için rekabet eden görüntülü reklamların sayısının artmasına yardımcı olmak üzere, kalifiye üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından sunulan görüntülü reklamları kabul etmeye başladığımızı muhtemelen hatırlıyorsunuzdur.
Bugün, bu özelliğin kullanıma sunulmasını ve görüşlerinizi göz önünde bulundurarak, Google sertifikalı birden çok reklam ağının sitenizdeki reklam alanları için rekabet etmesine olanak sağlamaya yönelik planlarımızı bildirmekten memnuniyet duyuyoruz. Reklamlar ister AdWords reklamverenlerinden, ister kalifiye üçüncü taraf sağlayıcıları veya Google sertifikalı reklam ağlarını kullanan diğer reklamverenlerden gelsin bu yeni özellik, sitenizde gösterilen her reklamdan en yüksek karı elde etmenize yardımcı olacaktır.
Bu değişiklikle birlikte, katılımcı reklam ağları, AdSense sitelerinde görünmek için açık artırmamızda teklif verebilecektir. Bu reklam ağlarının nitelikleri nelerdir? Bunlar, sahip olmadıkları sitelerde reklam alıp satmak üzere reklamverenlerle ve yayıncılarla ortaklık kuran ajanslar ve şirketlerdir (AdSense’e çok benzer). Artık, sertifikalı diğer ağlarda bulunan reklamverenlerin reklam alanınız için AdWords reklamverenleriyle ve kalifiye üçüncü taraf sağlayıcıları kullanan diğer reklamverenlerle rekabet etmesine izin verebileceksiniz. Tüm raporlama ve ödemeler, her zaman olduğu gibi AdSense üzerinden yapılmaya devam edecektir.
Sitelerinizde yayınlanan reklamların kalitesinde önem veriyoruz. Bu nedenle, tüm katılımcı reklam ağlarına kullanıcı gizliliği, reklam kalitesi ve hız konusundaki standartlarımıza uyduklarını onaylayan sertifikalar vereceğiz. Sayfalarınızda hangi ağların reklam gösterebileceğini denetleyebileceksiniz. Belirli ağlardan veya hiçbir ağdan reklam almamayı tercih edebileceksiniz. Bu, isterseniz yalnızca AdWords reklamverenlerinin reklamlarını göstermeye devam edebileceğiniz anlamına gelir. Bu hesap ayarlarını yönetmeyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için AdSense Yardım Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz. Google sertifikalı reklam ağlarından gelen reklamların AdSense sayfalarında görünmesine zaman içinde yavaş yavaş izin vereceğimiz için, reklamlarınızda veya kazancınızda ani bir etki görmeyeceksiniz. Bu özellik, başlangıçta Kuzey Amerika ve Avrupa’daki yayıncılar tarafından kullanılabilecektir. Ancak, ileride bu özelliği dünyanın diğer yerlerinde de kullanıma sunmayı umuyoruz.
Son olarak, bazı reklam ağları, kullanıcıların ziyaret ettikleri sitelerde daha alakalı reklamları göstermek için Google’ın ilgi alanına dayalı reklamcılık programına benzer araçlar kullanmaktadır. Sertifikalı ağların, daha sonra yapacakları ilgi alanına dayalı reklamcılık çalışmaları için sitenizden veri toplamasına izin verilmez. Ancak, kullanıcı gizliliği yönergelerine uyan ağların bu araçları kullanarak reklam göstermesine izin veririz. Bu sertifikalı ağlarda, kullanıcının ilgi alanına dayalı reklam gösterimini devre dışı bırakabilirsiniz. Üçüncü taraf reklam sunma gereksinimlerimizi bunu yansıtacak şekilde değiştirdik.
Yayıncıların, sitelerinde gösterilen reklamlardan etkili bir şekilde para kazanmasına yardım ederken kullanıcılara olumlu bir deneyim sağlamayı amaçlıyoruz. Daha fazla rekabetin uzun vadede daha fazla gelire dönüştüğünü göreceğinizi düşünüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder